Jesu li nas ikad posjećivali izvanzemaljci?

2001. godine: Svemirska odiseja, vanzemaljci su postavili “alarm” na Mjesec kako bi upozorili je li ljudska rasa preživjela i zakoračila u svemir.
Postoji snažan argument da, ako bilo tko u Mliječnoj stazi ima izvanzemaljaca koji lutaju svemirom, oni su također posjetili Sunčev sustav.
Razlog argumenta je talijansko-američki fizičar Enrico Fermi, koji je izgradio prvi nuklearni reaktor (1942) na praznom dvorištu zvanom U Chicago.
Galaksija bi se mogla istražiti “samokopirajućim alatima”, rekao je Fermi. Vozilo putuje do najbliže zvijezde, koristi resurse i proizvodi dvije kopije …
Takve svemirske sonde mogle bi “zaraziti” galaksiju poput virusa. Trebali bi samo deseci milijuna godina da putuju do svih zvijezda na Mliječnom putu.
Dakle, trebalo bi samo 0,1% od 10 milijardi godina koliko je postojala galaksija da bi putovao do svih planetarnih sustava Mliječne staze.
“Fermi Paradox”: Ako vanzemaljci postoje na Mliječnom putu, oni su sigurno došli k nama. Dakle, Enricovim besmrtnim riječima: “Gdje su?”
Prema nekima, vanzemaljci ne postoje jer smo dvije civilizacije u usponu. Osuđeni smo na kozmičku usamljenost, ne možemo naći nikoga s kim bismo razgovarali.
Ostale mogućnosti: Vanzemaljci ubojice uništavaju civilizacije u svemiru poput nas ILI se nalazimo na “novorođenom” teritoriju daleko od njih.
Ali odsutnost dokaza ne mora biti dokaz o odsutnosti. Ako su vanzemaljci posjetili Zemlju, vremenski / zemljopisni uvjeti možda su izbrisali dokaze.
Najvjerojatnije mjesto za pronalazak vanzemaljskog ostatka poput ‘monolita’ iz 2001. godine nalazi se na mrtvim svjetovima poput ‘Mjeseca’, koji bi mogli sačuvati dokaze kroz vijekove.
U najudaljenijoj planetarnoj orbiti nalazi se 200 milijardi milijardi milijardi kubnih metara prostora. Nismo proveli istraživanje kako bismo rekli da vanzemaljci još nisu došli.

Objavljeno dana