Naša top lista: najbolje nove društvene igre

Društvene igre odlične su za sate i sate druženja s obitelji i prijateljima, a odlične su i za razvoj kritičkog razmišljanja, memorije, strateškog razmišljanja, matematike, pismenosti,…

Ljudi se po prirodi vole natjecati, a bitno je naučiti nositi se i s uspjehom i s neuspjehom. Društvene igre su najbezbolniji način da to naučimo. Ne zaboravite naglasiti i važnost poštene igre, bez varanja.

U moru društvenih igara nije lako pronaći kvalitetnu i zabavnu igru koju će djeca voljeti dugo vremena.
Moja kćer jako voli društvene igre i stalno tražimo nove igre. Neke su nas razočarale jer su nakon par igranja postale dosadne, neke imaju nedorečena pravila, od nekih smo sudeći po reklamama očekivale puno, a dobile malo, a neke su nas naprosto oduševile i redovito ih igramo. Naravno, nismo isprobale baš sve društvene igre, pa ako imate preporuku za neku odličnu igru, svakako nam pišite.

Sastavile smo našu top lista novijih igara koje volimo i preporučamo. Na listu nismo uvrstile stare igre koje svi dobro poznajemo još iz našeg djetinjstva, ali svakako podsjećamo na najbolje stare igre koje ne smijete propustiti: Čovječe, ne ljuti se, memory, šah, mlin, igre kartama, domino…

Naša top lista: najbolje nove društvene igre

1. Delfin (proizvođač Goki)

Ova igra će biti zabavna djeci od 3 godine na dalje, ali i većoj djeci i odraslima.

Bacite kockicu i po boji slažite valjke na delfina. Ali oprez, zaigrani delfin se ljulja i nije nimalo lako složiti sve valjke na njegov trbušćić!

društvene igre

2. Monopoly Junior 

Vjerojatno znate igru Monopoly, ali znate li da je u međuvremeno izašlo još puno verzija te popularne igre? Trenutno dolazi u čak 33 verzije!

Idealna verzija za predškolarce je Monopoly Junior: kraća i jednostavnija verzija orginalne verzije. Igra se oko 15-30 minuta i prilagođena je djeci. Trguje se nekretninama koje bi djeca voljela imati: zabavni park, slastičarnica, kino, vodeni park,… Novčanice su po 1$ pa ih je lako izbrojiti.

društvene igre

3. Pogodi tko?

Zabavna igra pogađanja koja će djecu podučiti postavljanju pravih pitanja i logičkom zaključivanju (moraju eliminirati određene osobe kako bi otkrile osobu s protivnikove kartice).društvene igre za djecu

4. Twister

Društvena igra koja će vas i razgibati. Zavrtite krug i postavite zadanu nogu ili ruku na polje zadano. Zavrtite ponovno…Ubrzo će postati vrlo teško držati ravnotežu, pogotovo u gužvi s drugim igračima. Tko izgubi ravnotežu i dotakne tlo, ispada iz igre.

Savjet više: želite li ovu igru učiniti ekstremno teškom, postavite platno za igru na stari madrac za napuhavanje. Tko će sad održati ravnotežu najdulje?

najbolje društvene igre

5. Gavran (proizvođač Haba)

Društvena igra koja će djecu podučiti suradnji i dogovoru jer zajedno igraju protiv gavrana.

Ova igra je idealna upravo kao prva društvena igra za malene jer igrajući zajedno lakše podnose poraz i uče pravila.

društvene igre

6. Uno

Odlična stara igra, koja je i danas omiljena i djeci i odraslima. Novost je da je sad dostupna u više verzija: od kockica do mobilne aplikacije.

igre s kartama

7. Qwirkle

Naš novi obiteljski favorit: strateška igra slaganja kockica po bojama i oblicima. Malo će vam trebati da usvojiti pravila, ali igra je vrlo zabavna i razvija naše sive stanice.

najbolje društvene igre

 

8. Smart Games slagalice

Zabavite se vježbajući svoj mozak! Ove slagalice vježbaju spacijalnu inteligenciju, prepoznavanje uzoraka, memoriju i vještinu rješavanja problema.

Ove slagalice su namijenjene jednom igraču pa ih dijete može igrati i samostalno. U ponudi je puno zabavnih slagalica za dob od 3 godine pa nadalje. Postoje razne razine težine: od najlakših zadataka do vrlo teških. Dolaze s kutijicama pa ih možete ponijeti na put, plažu,…

Nama se najviše svidio IQ-Puzzler s 2 načina igranja: slaganje puzzli u 2D obliku – na površinu ili 3D – u piramidu.

najbolje društvene igre

Koje društvene igre su omiljene vama i vašoj djeci?

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Email
Print