Savršeno mjesto za izlet s djecom: Slapnica

Psssst! Želim vam otkriti jedno slabo poznato, a savršeno mjesto za izlet s djecom.

Nedavno su nam prijatelji otkrili tu stazu i otišli smo na predivan izlet. Naša djevojčica, a i četiri psa koje smo poveli, bili su oduševljeni.

Posjetili smo Park prirode Žumberak Samoborsko gorje, tj. Slapnicu.

Slapnica

Prednost je što ne morate biti u posebnoj planinarskoj formi da biste otkrili ove prirodne ljepote: očekuje vas šetnja pretežno ravnim terenom i potrebno je tek malo spretnosti kako biste došli do manje pristupačnih slapova.

Ova staza je odlična i za bicikliste, a možete povesti i svoje četveronožne ljubimce na zajednički izlet. Ovdje možete potražiti utočište i u ljeti za vrijeme visokih temperatura jer uz potok i gustu šumu temperatura je uvijek ugodna.

mjesto za izlet s djecom

Kako doći?

Najbolje je doći iz smjera stare Karlovačke ceste, pa preko Krašića za Medven Dragu. Od Medven Drage se nastavlja šumskom cestom oko 7 km. Tu možete parkirati i dalje nastaviti pješice.

Slapnica

Slapnica je potočna dolina je dolina koja je dobila ime po istoimenom potoku. Potok se spušta brojnim slapištima i kaskadama kroz usku i duboko usječenu dolinu dužine oko 10 km. Najpoznatiji slapovi su: Vranjački slap koji je optočen sedrom i slap Brisalo, niz kojeg se voda obrušava u malo jezerce.

mjesto za izlet s djecom

Slap Brisalo

Do slapa Brisalo vodi drveni most izgrađen koji spaja dvije obale Slapnice. Potok koji se zove Duboki obrušava se sa 15 metara visokih stijena u malo jezerce, a malo dalje se ulijeva u Slapnicu. Sam slap leži na sedrenoj stijeni, a okolne stijene su obrasle algama i mahovinom, zbog čega imaju smaragdno zelenu boju.

mjesto za izlet s djecom  slapnica

Divno je što se možete popesti na stijenu iza slapa i osjetiti kapljice i dodirnuti slap.

Uz jezerce i slap možete napraviti predah, pojesti nešto te pustiti djecu da se poigraju uz jezerce.

Nadam se da ćete uživati u izletu kao i mi!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Email
Print