Doživite bajku u Contessi!

U vrijeme blagdanske čarolije koja nam već kuca na vrata želimo vam otkriti jedno posebno mjesto, kuriju Contessu. Jednom kad stupite na posjed Contesse, osjećate se kao da ste upravo zalutali u bajku iz koje ne želite izaći.

Contessa se smjestila između Karlovca i Zagreba, u mjestu Budrovci te je program prepoznat od strane “Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa”, te “Agencije za odgoj i obrazovanje”, što ga čini jednim od rijetkih izleta sa verificiranom potvrdom kvalitete. Izlet u Contessu jedinstvana je prilika za doživjeti život plemića kakav je bio i kakav je ostao u nekom drugom vremenu. Možete ih posjetiti u sklopu obiteljskog izleta, izleta sa školom ili vrtićem ili prilikom rođendanske proslave.

Na bajkovitom posjedu iz 19. stoljeća čarolije i zanimljivosti nikad ne nedostaje: zanimljive priče o životu grofova i grofica, legende o tajnom prolazu i pronađenoj kutijici te razgledavanje soba od kojih svaka ima svoju priču: lovačka i damska soba, kuhinja, tajni prolaz, stari dućan iz 1824. god. i medina soba.
bajka u contessi bajka u contessi

Nakon razgledavanja kurije, mali gosti se kao pravi dvorjani pozivaju na svečani bal. Sami će odabrati svoje raskošne barokne kostime i zaplesati pravi dvorski ples.

bajka u contessi

U preslatkoj kuhinjici se uvijek nešto fino kuha….

contessa

A u Contessi ne nedostaje ni kreativnosti pa djeca uživaju u kreativnim radionicama ili pripremi kolačića.

contessa

Pitoreskno dvorište dom je posebnim stanovnicima….carskim konjima lipicanerima. Lipicaneri jednostavno ostavljaju bez daha svojom pojavom. Naučit ćemo puno o njima, a rado će vam pokazati i figure visoke škole jahanja.

bajka u contessi

Lipicanere se može i zajahati, a ponekad vam daju i pravu pusu 🙂

contessa

Contessu smo otkrili u božićno vrijeme prije 3 godine i uživali smo u božićnoj bajci u Contessinim odajama uz pucketanje kamina i miris božićnih kolačića. Tu smo proslavili i dva bajkovita rođendana i nadam se da ćemo uskoro opet posjetiti posjed i vidjeti konjića imenom Spirit koji je zauzeo posebno mjesto u srcu moje djevojčice.

bajka u contessi

Contessu možete posjetiti već 5. i 6. 12. prilikom dolaska Sv. Nikole na posjed. Cijena ulaznice je 45 kn, a svoj termin možete rezervirati na sanja.canjar@gmail.com ili posjed.contessa@gmail.com ili na broj: 095 808 1300.

Više informacija potražite ovdje i doživite Advent u bajkovitoj Contessi.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Email
Print