Za Božić preporučamo Medvjedovanje!

Dočekajte božićne blagdane uz slikovnicu koja priča divnu priču istovremeno i riječima i ilustracijama. Kao i sve slikovnice Kęstutisa Kasparavičiusa, i slikovnica “Medvjedovanje” savršeno kombinira maštovite priče i predivne retro ilustracije.

medvjedovanje

Božićni blagadani su vrijeme kad s radošću posjećujemo drage rođake. A znate li koliko rođaka ima obitelj mrkih medvjeda? Puno. I rasuti su po cijelome svijetu. I tako mrki medvjedi uoči božićnih blagdana kreću na veliko putovanje oko svijeta kako bi posjetili sve svoje rođake. Za to putovanje im treba puna drvarnica suhih drva jer će putovati balonom na vrući zrak kojeg će čvrstim konopcima privezati za svoju kućicu.

Posjetit će svoje bijele rođake na Sjevernom polu, šašave koale u Australiji, rakune Indijance, pa čak i plišane medvjediće i one zvjezdane. A onda će se umorni vratiti u toplinu svog doma gdje će dočekati mrkog Djeda Božićnjaka.

Uz medvjeđe putovanje djeca će puno toga naučiti: upoznat će razne vrste medvjeda, zemlje svijeta te kulturu i božićne običaje tih zemalja jer svaka skupina medvjedića se na svoj način priprema za Božić.

Ovo medvjeđe putovanje ujedno je najtoplija božićna priča koju smo pročitali.

medvjedovanje

Ibis grafika na Interliberu

Ibis grafika ove godine na Interliberu predstavlja dvije nove knjige Kęstutisa Kasparavičiusa „Medvjedovanje“ i „Mačkica iz snova“. Kestutis Kasparavičius poznati je grafičar, ilustrator i dječji pisac. Njegove priče i ilustracije nerazdvojne su i tvore cjelinu, što se osjeća u svakoj priči. Upravo radi toga iz svake njegove priče izbija neodoljiva privlačnost koja ne popušta nakon prvog čitanja.

Studeni je mjesec kada očekujemo i dolazak nove slikovnice Julie Donaldson „Superglista“, koja bi trebala stići u toku Interlibera. Riječ je o još jednoj uzbudljivoj i duhovitoj priči Julie Donaldson, popularne britanske spisateljice za djecu koja je stekla vjernu publiku i u Hrvatskoj. Superglista je priča o avanturama neobičnog superjunaka, koji pomaže u nevolji svojim prijateljima kukcima i životinjama. U dobro poznatom duhu priča Julie Donaldson, čitatelje očekuje veliki obrat kada se pojavi zli Čarobnjak gušter, koji uz pomoć čarolije zarobi našeg superjunaka. Na sreću,  pomoći će joj njezini neobični prijatelji uz pomoć vlastite domišljatosti i hrabrosti.

Na Interliberu će se promovirati i dvojezično izdanje slikovnice „Lokomotiva“, velikog poljskog pjesnika Juliana Tuwima, u sklopu manifestacije Poljsko popodne na Interliberu, u šestom paviljonu Zagrebačkog velesajma u četvrtak, 12.studenog 2015. godine s početkom u 18.15 sati. Slikovnica će izaći na poljsko-hrvatskom jeziku, a na predstavljanju knjiga poznatih poljskih autora, sudjelovat će i Jasmin Novljaković, koji je uz Enesa Kiševića na hrvatski jezik preveo „Čuda i čudesa“, zbirku stihova poljskog pjesnika Juliana Tuwima. To je prva ilustrirana zbirka pjesama za djecu na hrvatskom koju je objavila nakladnička kuća Ibis grafika.

Kupon za 10% popusta za Interliber preuzmite ovdje!

Ibis grafika poziva velike i male ljubitelje dobre knjige da ih potraže u šestom paviljonu, na štandu br. 5c i iskoriste odlične popuste na slikovnice i knjige za djecu.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Email
Print