Preporučamo i darujemo slikovnicu Krilati servis!

Naša potraga za slikovnicama, koje od srca želimo preporučiti našim malim čitateljima, ide dalje. Ovoga puta oduševila nas je jedna topla i edukativna slikovnica izdanju Planetopije te vam ovom prilikom želimo predstaviti Krilati servis.

slikovnica krilati servis

Autorica teksta Snježana Husić i ilustratorica Marijana Jelić i potpisuju ovu slikovnicu u kojoj su glavni junaci radnici koji svuda oko nas vrijedno rade kako bi svijet bio ljepše mjesto za život, i bez kojih bi naši životi bili nezamislivi. Radnici Dušingrada u dobrovoljnoj drugoj smjeni umjesto zidova, mostova i cesta, popravljaju napukla prijateljstva, zaustavljaju bujice suza, vraćaju osmijehe na lica,… Ti krilati serviseri poput anđela bdiju nad stanovnicima Dušingrada.

Radnici svugdje na svijetu vrijedno rade da bi svijet bio ljepše mjesto, ali Dušingrad ima posebne radnike. Dobrovoljno rade drugu smjenu i izglađuju nesporazume, grade povjerenje, popravljaju mostove prijateljstva i vraćaju osmjeh na lica. Oni su krilati servis, a ponekad ih nazivaju i anđelima….

Slikovnica donosi puno pozitivnih poruka o dobroti, o prijateljstvu, o vrijednosti marljivog i odgovornog rada, ali i ljudskim manama i tome kako im doskočiti. Slikovnica je duhovita, vesela, šarena i prepuna divnih ilustracija. Da bi krilati serviseri i ostali žitelji Dušingrada oživjeli na stranicama ove originalne knjige za najmlađe, ilustratorica je u svojem radu koristila lutke, fotografije i crteže, a rezultat su likovi koji su beskrajno zabavni i izazivaju osmijeh na licu kako djeteta, tako i odraslog čitatelja.

Knjiga otvara puno tema o kojima nakon čitanja možete porazgovarati s djecom i daje priliku da kroz toplu priču ukažemo na dobro i zlo u svijetu oko nas i na to da treba cijeniti svako ljudsko biće.

Upoznajte autoricu i ilustratoricu!

Snježana Husić, književna prevoditeljica diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu talijanistiku i komparativnu književnost. Nositeljica je većine medijevističkih kolegija na Odsjeku za talijanistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Od 2000. godine je znanstvena novakinja, a od 2011. docentica pri Katedri za književnost Odsjeka za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Članica je Društva hrvatskih književnih prevodilaca i dobitnica Godišnje nagrade DHKP za najbolji prijevod proze u 2009. godini, za prijevod romana Vatreno evanđelje Michela Fabera (The Fire Gospel, 2008; Vuković&Runjić, Zagreb 2009).

Marijana Jelić djeluje kao lutkar, ilustrator i grafički dizajner. Surađuje na oblikovanju i ilustriranju udžbenika, beletristike, slikovnica i časopisa. Kreirala je lik Kosjenke u animiranom filmu Helene Bulaje Regoč i Kosjenka. Zajedno s manjom grupom ULUPUH-ovih članova osmislila i organizirala Festival ilustracije (Fužine 2009. ULUPUH, 2010.)

Novitete Planetopije možete pratite na Facebook profilu.

Planetopija u suradnji s blogom Girotondo daruje slikovnicu Krilati servis jednom sretnom dobitniku ili dobitnici kojeg ćemo odabrati slučajnim odabirom.

Kako sudjelovati?

  • ako želite, podržite naš blog i lajkajte Facebook stranicu Girotondo
  • napišite nam za koji problem u svijetu biste najradije pozvali u pomoć krilate servisere, komentar napišite ispod ove fotografije ili ispod ovog posta.

Najkreativniji odgovor nagradit primjerkom slikovnice Krilati servis!  Dobitnicu ili dobitnika objavit ćemo u nedjelju, 13. 3. 2016.!

Hvala našem sponzoru Planetopiji i našim čitateljima što nas prate!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Email
Print