Darujemo slikovnicu Mjesta ima na metli svima!

Uoči Noći vještica, našim dragim čitateljima darujemo slikovnicu koja će djeci otkriti simpatičnu stranu vještica i vrijednost istinskog prijateljstva i to sve u veselim rimama!

Mjesta_ima_na_metli_svima

„Bijaše vještica jedna

u nje dug šešir i mačka,
kosa joj bijaše riđa,
pletenica podugačka.

Kako li se samo vještica ceri
i mačka kako prede,
dok jure vjetrovom stazom,
na metlinom držalu sjede.“

Mjesta ima na metli svima, duhovita je priča o simpatičnoj vještici i njezinoj mački koje zajedno lete na vještičjoj metli, sve dok ne zapadnu u oluju, u kojoj vještica izgubi svoj šešir, mašnicu, štapić… U potrazi će joj se pridružiti neočekivani prijatelji: pas, ptica i žabac, pod jednim uvjetom, a taj je – da se i za njih nađe mjesta na njezinoj metli.

No, koliko putnika njezina metla može podnijeti?

I što će se dogoditi s vješticom kada se pojavi strašan i opak crveni zmaj, koji je naumio pojesti VJEŠTICU I ČIPS – uz čaj?

U priči prepunoj smiješnih situacija i neobičnih obrata, djeca uče o karakteristikama istinskog prijateljstva, o tome kako je važno biti nesebičan i dijeliti s drugima, te pomoći prijatelju kada se nađe u nevolji.

Slikovnicu Mjesta ima na metli svima napisala je Julia Donaldson, višestruko nagrađivana britanska spisateljica za djecu, poznata domaćoj publici kao autorica Grubzona, jednog od najpoznatijih likova iz serijala kreativnog dvojca Donaldson-Scheffler.

Njezine priče poznate su po lako pamtljivim rimama i ponavljajućim frazama, zbog čega djeca i njihovi roditelji uživaju u čitanju. Fantastične ilustracije Axela Schefflera doprinose uzbuđenju i čaroliji, s mnoštvo detalja i smiješnim likovima, koji će vam se uvući pod kožu. Isti slučaj je s pričom o vještici i njezinim neobičnim prijateljima, koju zbog jednostavne strukture, mogu lako pratiti i razumjeti djeca starija od 4 godine, ali i oni malo mlađi.

Zahvaljujući višemilijunskim nakladama širom svijeta, te brojnim nagradama koje je osvojila, Mjesta ima na metli svima, poslužila je kao inspiracija mjuziklu na West End-u. Prema knjizi je snimljen i kratkometražni film koji je lani nominiran za prestižnu filmsku nagradu Oskar.

Krešimir Krnic je autor odličnih prijevoda svih slikovnica Julije Donaldson koje je objavila izdavačka kuća Ibis grafika, a naslovi slikovnica su: Grubzon, Grubzonovo dijete, Najotmjeniji div u gradu, Mjesta ima na metli svima, Mali majmun u velikoj brizi, Skučena kuća, Pužica kitova družica i Knjige drage Kuhar Drage. Posljednja u nizu je Superglista, još jedna zabavna i poučna priča u prodaji će se naći u studenome 2015. godine.

Ako još niste čuli za Grubzona, Diva Juru, Malog majmuna, Skučenu kuću ili Dragu Kuhara, vrijeme je da ih potražite u knjižarama i saznate u čemu je tajna njihove popularnosti. Cjelokupnu ponudu izdanja Ibis grafike možete provjeriti na web stranici Ibis grafike.

Ne propustite priliku i iskoristite odlične popuste koje smo za vas pripremili na ovogodišnjem 38. Međunarodnom sajmu knjiga i učila – Interliber. Potražite nas u šestom paviljonu na štandu br. 5c od 10. do 15. studenog 2015. godine.

Ibis grafika u suradnji s blogom Girotondo daruje slikovnicu Mjesta ima na metli svima jednom sretnom dobitniku ili dobitnici koja će slučajnim odabirom biti izvučen/a 31. listopada upravo na Noć vještica.

Kako sudjelovati?

Sretnu dobitnicu ili dobitnika odabrat ćemo slučajnim odabirom u subotu, 31. 10. 2015.!

Dobitnica slikovnice je Sanja Kovačević.

Hvala našem sponzoru Ibis grafici i našim čitateljima što nas prate!

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Email
Print