Deserti s roštilja

Mogu li se dvije odlične stvari poput roštilja i deserta spojiti u jednu? Itekako mogu. Stižu deserti s roštilja!

Djeca obično vole sudjelovati u pripremi roštilja i obično nestrpljivo čekaju da pomognu. Ukoliko ne želite da se motaju oko vrućeg roštilja, zaposlite ih u pripremi deserata koje ćete na kraju ispeći na roštilju.

Deserti s roštilja: 3 jednostavna i fina recepta!

U pripremi ovih deserata mogu sudjelovati i djeca. Jedino krajnje pečenje na roštilju prepustite odraslima.

Slatki ražnjići u umaku od čokolade

Za ražnjiće pripremite:

drveni štapići

marshmallow

komadići kruha

narezani komadi banene

 

Za umak od čokolade pripremite:

tamna čokolada

vrhnje za kuhanje ili mlijeko i malo maslaca

 

Čokoladu i vrhnje stavite u zdjelicu i pustite da se lagano otopi na roštilju uz često miješanje. Ražnjiće specite na roštilju i poslužite s umakom od čokolade.

deserti s roštilja

 

Punjeni banana brodići

Pripremite:

banane

marshmallow

komadići čokolade

 

Razrežite koru banane tako da dobijete male brodiće. Napunite ih komadićima čokolade i marshmallowima.

Da biste li lakše spekli na roštilju, možete ih umotati u foliju.

Ako želite peći banane bez kore, ogulite ih. Razrežite oguljenu bananu tako da dobijete mali brodić, napunite ga čokoladom i marshmallowima i pecite omotane u aluminijsku foliju.

deserti s roštilja

 

Puding od kruha s roštilja

Pripremite:

2 jaja

1 šalica mlijeka

1/2 šalice šečera

1/4 čajne žličice cimeta

4 šalice komadića kruha

1 šalica voća po želji, najbolje je s bobičastim voćem

Prvo smiješajte jaja, mlijeko, šečer i cimet. Potom dodajte kruh i voće te pustite da odstoji 30 minuta. Foliju premažite rastopljenim maslacem te istresite smjesu na foliju. Zamojtajte foliju i pecite na roštilju, ne na izravnoj vatri, 35 minuta. Povremeno preokrenite.
deserti s roštilja

 

Koji od ovih recepata biste prvi isprobali? 🙂
Izvor recepata i fotografija: Buzzfeed

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Email
Print