7 kreativnih načina kako izložiti dječje radove

Hladnjak vam je već pretrpan magnetima i dječjim radovima? Imamo rješenje za nedostatak izložbenog prostora na hladnjaku: 7 odličnih ideja kako izložiti dječje radove tako da postanu glavne zvijezde interijera!

Osobni detalji, poput dječjih crteža, unijet će u prostor pravi osjećaj doma.

Izloženi dječji radovi, ne samo da izgledaju odlično na zidovima, već tako izloženi usrećuju i male autore.

lzlaganjem dječjih radova potičemo samopouzdanje djece i jasno im dajemo do znanja kako smo ponosni na njih te kako cijenimo njihov kreativni trud.

Kao roditelji obično predano skupljamo hrpe dječjih radova u mape i kutije uz plemenitu namjeru da ih jednog dana izložimo. Vrijeme je da stvarno otpuhnemo prašinu s dječjih remek djela i ponosno ih izložimo.

Obično je problem što imamo puno više dječjih kreativnih radova od okvira. Uz to, mali umjetnici se stalno usavršavaju i svakodnevno stvaraju i nova umjetnička djela kod kuće, u vrtiću ili u školi.  Stoga ćemo predložiti kako izložiti dječje radove na fleksibilan način, tako da kasnije lako možemo promijeniti crteže po želji te svaki tjedan ili mjesec postaviti novu izložbu u našoj galeriji.

1. Kako izložiti dječje radove u okviru od poklopca kutije?

Izvor: Artful kids

Poklopci kutija nam mogu poslužiti kao odlični okviri. Možemo ih koristiti u orginalnoj boji ili ih sprejem obojiti u drugu boju, po mogućnosti kontrastnu boju od boje zida.

Unutrašnjost poklopca možemo dodatno ukrasiti kontrastnim papirom ili materijalom s uzorkom, ovisno o efektu koji želimo postići.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADječji radovi izloženi u okviru od poklopca kutije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMožemo se poigrati i 3D efektom tako da zalijepimo dječji rad na list spužve.

 

2. Kako izložiti dječje radove na obojanim kvadratićima?

Izvor: Artful kids

Ako Vam ostanu male količine raznih boja od krečenja ili nabavite uzorke boja, iskoristite ih za raznobojne kvadratiće koji će poslužiti kao okviri za dječje radove.

Idealno je odabrati 5 do 6 boja za kvadratiće. Boje se mogu podudarati s bojama interijera ili se mogu međusobno podudarati u tonu.

Nemojte se truditi napravite pravilne oštre rubove kvadratića jer cilj je da rubovi budu “meki” i pomalo nepravilni. Najbolje je da se vide i rubni potezi kista.

Na zid postavite papire veličine A4 u okomitom i vodoravnom položaju te kredom zacrtajte veličine na zidu. Potom zacrtajte malo veće kvadratiće od veličine papira kako biste dobili “okvire”. Ovu galeriju možete, po želji, postaviti na cijeli zid ili samo na dio zida.

Kad ste zadovoljni iscrtanom shemom kvadratića, pripremite boje za krečenje. Za postizanje efekta “mekih” i nepravilnih rubova potrebno je iscrtati rubove skoro suhim kistom s vrlo malo boje. Potom obojite kvadratiće od središta prema rubovima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAObojite kvadratiće željenih veličina na zidu.

kako izložiti dječje radove 1U kvadratiće izložite dječje radove.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU pojedine kvadratiće možete kredom upisati omiljene izreke ili nacrtati neki motiv.

3. Kako napraviti viseću galeriju?

Izvor: Artful kids

Za viseću galeriju potrebno je na strop učvrstiti žice. Možemo ih učvrstiti pomoću malih čavlića. Dječje radove možemo učvrstiti na žice pomoću kvačica ili malih magneta koji će držati papire. Dječje radove je najbolje zalijepiti na kartončiće u boji kako se tanki papiri ne bi presavijali.

Na zid možemo staviti jednu viseću galeriju ili više njih, a uratke možemo mijenjati vrlo lako.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFleksibilna i vesela viseća galerija dječjih radova.

4. Kako izložiti dječje radove na velikoj ploči?

Izvor: Artful kids

Cijeli zid možemo lako pretvoriti u školsku ploču crne boje. Potrebno je samo okrečiti zid posebnom bojom koja ima efekt ploče. Postoji i magnetna boja ploče. Ako okrečimo zid tom specijalnom bojom, moći ćemo postavljati i magnete po zidu.

Na zid možemo potom kredom ispisati omiljene citate, podsjetnike, poruke ukućanima, zalijepiti dječje radove i kredom im nacrtati maštovite okvire.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Kako izložiti dječje radove na vješalicama?

Izvor: Apartment therapy

Dječji radovi izloženi na vješalica bit će vrlo efektni. Vješalice možemo sprejem obojiti u željenu boju i po želji mijenjati radove.

kako izložiti dječje radove 15Vješalice nisu samo za odjeću 🙂

6. Kako izložiti dječje radove na “štriku”?

Izvor: Hellobee

Možete kupiti gotove držače ili jednostavno objestiti radove na uže koje prethodno učvrstimo na zid. Radove potom objesimo kvačicama na uže. Prednost ove galerije je ta što možemo izložiti i trodimenzionalna remek djela malih umjetnika.

kako izložiti dječje radove 8Na štriku se suši crtež 🙂

kako izložiti dječje radove 18Na “štriku” je uvijek premalo mjesta za sve te divne crteže.

7. Kako izložiti dječje radove u kolažu?

Izvor: A thousand words

Snimite fotografije najdražih dječjih radova pa uz pomoć Photoshopa složite kolaž radova. Razvijte fotografije i uokvirite ih u jednostavne okvire.

U zadnji kvadratić možete upisati ime, a u pojedini kvadratić i izjavu ili mudrost kojom vas je mali umjetnik razveselio.

kako izložiti dječje radove 16Uokvireni kolaži dječjih radova su i orginalan poklon.

 

Iskoristite stubište!

Idealno mjesto za izložiti dječje radove je i stubište. Umjesto praznih i dosadnih stubišta, možemo imati predivnu galeriju. Za galeriju na stubištu možemo primijeniti bilo koju od gore navedenih ideja.

Izvor: Hellobee

kako izložiti dječje radove 17Nimalo dosadno stubište 🙂

Koja ideja vam se najviše sviđa?

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Vjerujem da ćete čim krenu prvi crteži u kratkom vremenu imati predivnu zbirku radova za izložiti 🙂

Email
Print